Bouman projecten Helmond | tapijt -

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Bouman projecten Helmond | tapijt

Tapijt

De bepalende factoren die de sfeer van het tapijt in een ruimte uitstraalt zijn de productietechnieken en het materiaal die gebruikt zijn om het tapijt de vervaardigen. De technieken zijn zo verfijnd en de verschillende methoden van het leggen maakt het mogelijk ieder ontwerp te maken met een naadloos resultaat. Dat kan zijn een kantoorruimte waarin bijvoorbeeld het logo van uw bedrijf terug komt in het tapijt.

Tapijt kan gelegd worden op bijna iedere ondervloer. Raadzaam is om een slechte ondervloer te egaliseren om zo de levensduur van het tapijt te verlengen. Zo heeft u langer plezier van uw vloerbedekking!Soorten


wollen tapijt  -  wol is veerkrachtig, elastisch, vuilwerend en isolerend. Bij een goede luchtvochtigheid antistatisch.


jute, sisal, kokos tapijt  -  Dit tapijt bestaat uit garens die gevormd worden door bastvezelmateriaal. Jute wordt vooral gebruikt voor het maken van de rug van het tapijt. Sterk en vochtabsorberend.

nylon (polyamide) tapijt  -  een goede eigenschap van dit tapijt is dat het niet makkelijk brandt. Verder is het lichtecht, elastisch en kan het vuilwerend en antistatisch worden gemaakt.

polyacryl  -  polyacryl laat zich uitstekend verven in veel beschikbare kleuren. Verder geeft dit type een uitstekende warmte-isolatie.

polyester  -  elastisch en sterk en wordt vooral gebruikt als mengvezel ter versterking van ander materiaal

Polypropyleen -  dit type wordt veel toegepast omdat het een slijtvaste eigenschap heeft. Bovendien nauwelijks statisch en neemt nauwelijks vocht op.

technieken

Het maken van tapijt gebeurt op diverse manieren:

geweven tapijt  -  weven is een techniek die al eeuwen wordt toegepast. De moderne weefmachines leveren een hoogwaardig product af met speciale kleur - en dessineffecten.

getuft tapijt  -  de techniek van het tuften is afgeleid van de naaimachine, maar dan op een aanzienlijke breedte (4-5 meter). Over de gehele breedte zijn honderden naalden opgesteld. Een doorlopende draad wordt heen en terug gestoken, waarbij zich een lus vormt die naar inzicht van de computer wordt doorgesneden.

geknoopt tapijt  -  deze techniek wordt vooral toegepast bij karpetten. De welbekende Oosterse tapijten of perzen.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu